Blog
Teknolojinin yaygınlaşması ve ihtiyaçların da artmasıyla birlikte günümüzde gerek ticari gerekse de tanıtım, reklam ve daha fazla amacı kapsayan web alanının gün geçtikçe geniş alanlara yayıldığı da bir gerçektir. Bunun için ihtiyaç duyulan unsurlardan biri de web tasarımdır. Web tasarım ne demek sorusu burada devreye girer. Web sitelerinin arama motorları üzerinden hizmet, kurum veya ürünlerin tanıtıldığı grafik ile metinlerin bir araya getirilerek çıktıların oluştuğu sayfalar için yapılan çalışmalara verilen genel isimdir. Web tasarımlar yapılırken belli başlı konular bir arada değerlendirilebilir. Sayfanın ana başlığı, footer denilen alt kısmı, reklam kısımlarının tasarlanması ve içeriğin son kullanıcıya sunulacak kısımlarının tasarımlarının oluşturulması da yine web tasarım kısmına girmektedir. Profesyonel web tasarımlar yapmadan önce yapılacak ön çalışmalar da yine web sitelerinin kalitesini artıracak önemli etmenlerdir.
Web Tasarım Nasıl Yapılır?
Web tasarımın yapılması belli kurallara ve ilkelere de bağlıdır. Web sitelerinin tasarlanmasında hostingden başlanarak tasarımların oluşturulacağı web sitelerinin konulabilecek yer olması gerekir. Alan adlarıyla da desteklenmesi gereken web tasarımlarının hangi platformda kurulacağına da karar verilmesi gerekir. Sıfırdan web tasarım yapmak için basit seviyede yazılım bilgisine de ihtiyaç vardır. Günümüzde sadece tasarım çıkarmak için temel, orta veya ileri seviyede HTML, CSS, Javascript gibi yazılım teknolojilerinin bilinmesi gerekir. Aynı zamanda tasarımların yine en iyi şekilde tasarlanabilmesi için Illustrator, Photoshop gibi tasarım programlarının da temel seviyede bilinmesi gerekir.
Peki bu gibi programlar ile birlikte web tasarım nasıl öğrenilir? Web tasarım öğrenmek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunların arasında online web tasarım eğitimi başta olmak üzere yüz yüze eğitimlere katılım yapılacağı kurslar da yer almaktadır. Online web tasarım kursu ile birlikte hem zamandan tasarruf sağlanması hem de maliyet açısından daha avantajlı olunması mümkündür.
Web Tasarımında Hangi Programlar Kullanılır?
Web tasarım dizaynı ve kodlaması için çeşitli programlar ve yazılım teknolojileri kullanılabilir. Kişinin seviyesine göre tercih edilecek web tasarım programı ile birlikte profesyonel anlamda web tasarım programları geliştirilebilir. Profesyoneller için Bootstrap ve openElement programları önerilir. Kodlama alanında deneyimi olmayanlar ve çok az kod becerisi isteyen programlar ise RapidWeaver, Adobe Creative Cloud, Gimp gibi programlardır. E-ticaret ve kişisel web sitelerinin tasarımında sıklıkla tercih edilen web tasarım programları WordPress, ConstantContact, Shopify gibi programlardır. Her bir web tasarım programı kendi içinde farklı eğitimleri de kapsamaktadır. Online web tasarım eğitimi alarak bu gibi programlarda uzmanlaşmak isteyenlerin kurs araştırması yapması gerekir. Hem kişisel gelişim için hem de ticari alanda gelişme göstermek için çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan bu gibi web tasarım programlarının kullanılması kişiye her anlamda katkı da sağlayacaktır.