Blog
Robotik kodlama nedir? Günümüzde yaygın olarak bilgisayarlar ile iletişime geçen robotlar bulunmaktadır. İçerisinde bulunan küçük mikroçipler sayesinde kendilerine verilen görevi bıkmadan sıkılmadan yapabilecek tek araç şüphesiz bilgisayarlardır. Sizlerde kendi kod satırlarınızı yazarak özgün otonom robotlar yapabilirsiniz. Bu içeriğimizi okuyarak robotik kodlama hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Robotik Kodlama Nedir?
Robotik kodlama genellikle otomasyon- oto kontrol- uzay, havacılık gibi mühendislik disiplinlerini tek bir noktada toplayan bilim dalı olarak bilinmektedir. Yazılım geliştiricileri ve mühendislerin ortak çalışmasıyla birlikte tam otonom robotlar yapabilirsiniz. Yapılan robotlar fiziki olabileceği gibi stabil bir cihaz üzerinde çalışan kontrol botu da yapabilmek mümkündür.
Robotik Kodlama Eğitimi Kaç Yaşında Başlamak Gerekir?
Robotik kodlama eğitimi için tavsiye edilen öğrenme yaşı çocukların oyun döneminde olduğu 5 ile 7 yaş aralığı tavsiye edilmektedir. Çocuklar yaşam tarzlarına robotik kodlama eğilimini yerleştirdiklerinde: analitik düşünme, oyun kurma, algoritma geliştirme gibi alanlarda zorluk çekmeyecektir. İleriki yaşlarda teknik kodlama ile karşılaşacak olan çocuklar kodlama ve yazılım geliştirme alanına çok daha iyi şekilde uyum sağlayacaklardır.
Yazılım Nedir? Yazılım Kodlama Dilleri Nelerdir?
Robotik kodlama öğrenmek için işin sonucu elbette yazılıma ve kodlamaya gelecektir. Yazılım öğrenmek için pek çok seçenek olduğu için sizin için doğru olan kararı vermek biraz karmaşık olabilir. Yapacağınız tercih için en önemli belirleyici unsur bu iş için ayıracağınız bütçe ve öğrenim durumunuzdur. Anlatılan konuları kolay bir şekilde anlayabilir ve öğrenebilirseniz kodlama kısmı sizler için son derece eğlenceli geçecektir.
Alacağınız eğitimlerin diğer eğitimlerden farklı bazı noktaları bulunmaktadır. Derslerde görmüş olduğunuz örnek programlar ve kod satırları sizler için yetersiz gelecek evde tek başınıza türlü programlar geliştirmeniz gerekecektir. Bu programları oluştururken algoritma bilginizi geliştirecek ve çok daha donanımlı bir yazılımcı haline geleceksiniz.
Yazılım Nedir?
Yazılım, bir bilgisayarı çalıştırmak ve belirli görevleri gerçekleştirmek için bir dizi talimat olarak tanımlanır. Veri veya programlamadan oluşan yazılım, bir cihaz üzerinde çalışan ve birçok alan için geliştirilebilen uygulamalar, betikler ve programlar için bir kavramdır.
Robotik Kodlama Dilleri Nelerdir?
Robotik kodlama dilleri çok geniş bir dil ailesine sahiptir. Bu dillerin seçimi tamamen yapacağınız projeye ve donanımıza göre şekillenecektir. Günümüzde tüm programlarla neredeyse tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Sizin kurs aşamasında görmüş olduğunuz dilleri kodlamada kullanmanız son derece mantıklıdır.
Yayın Olarak Kullanılan Robotik Kodlama Dilleri: Python, Go, C++, C#, Java vb.
Robot Kodlamak İçin Hangi Dili Bilmek Gerekir?
Robotik kodlama ile iş yapan firmalarda kariyer sahibi olmak istiyorsanız bilmeniz gereken C dilleri olarak bilinmektedir. Bu dillere hâkim olarak giriş seviyesinde bulunan neredeyse tüm çalışmalarda tercih edilmektedir. Bu dillere sahip olduğunuzda sektörde iş yapan çoğu firmada iş imkânı sağlayabilirsiniz. Bu dillerden farklı bir dil biliyorsanız bu dili öğrenmeniz çok kısa sürecektir.
Robotik Kodlama Malzemeleri Nelerdir?
Robotik kodlama malzemelerinin olmazsa olmaz ilk ekipmanı içerisinde kontrol mekanizması olan akıllı sürücülerdir. İhtiyacınız yönelik seçeceğiniz kart sayesinde yazmış olduğunuz tüm kodları doğru bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Beyin olarak nitelendirilen kartların hükmetmesi için birçok farklı malzeme kullanılabilir. Örnek olarak devrenize koku sensörü, ışık sensörü, ekran, ses kartı, ışık, çizgi takip ekipmanları gibi elemanları dahil edebilirsiniz.
Tüm bu projelerde kullanacağınız kodları sürekli olarak geliştirerek kendinize değer katabilirsiniz. Sizlerde robotik kodlama dünyasına girmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bu içeriğimizde sizlere Robotik Kodlama Nedir? adlı sorunun cevabını verdik.