Blog
Power BI İpuçları ve En İyi Uygulamalar
- 05 Kasım 2022
- Yayınlayan: svahabi
- Kategori: Blog Yazıları
Bu gönderide, Power BI kullanarak panolar geliştirirken akılda tutulması gereken bazı en iyi uygulamalara ve ipuçlarına odaklanacağız. Bu ipuçları, kişisel deneyimlerden ve deneyimlerini paylaşan diğer Power BI geliştiricilerinden toplanmıştır.
Kullanılan biçimlendirmeyi kolayca yeniden oluşturmak için görselleştirmelerinizi kopyalayıp yapıştırın – Panonuzdaki bir grafik için yazı tipi boyutunu, renk düzenini ve diğer biçimlendirmeyi belirledikten sonra, bir sonrakini oluşturmak için kopyalayıp yapıştırın. Ardından, görselleştirmeyi yapmaya çalıştığınız yeni grafikle değiştirin. Bu, tüm grafiklerinizin aynı biçimlendirmeye sahip olmasını sağlayacak ve her seferinde tüm bu özellikleri değiştirmeye çalışırken size zaman kazandıracaktır.
Bir panonun tam olarak ihtiyacınız olan şekilde görünmesini sağlamak için görüntülerden yararlanın – Bir panoyu Power BI’a geçirmeniz ve tamamen aynı görünmesini mi sağlamanız gerekiyor? “Mükemmel piksel” düzenine mi ihtiyacınız var? Öyleyse, bu şekilleri veya mizanpajları Power BI dışında oluşturmak ve ardından arka planda kullanılabilecek görüntüler olarak içe aktarmak daha kolay olabilir. KPI’larınızı veya Grafiklerinizi en üste yerleştirin ve tam olarak ihtiyaç duyduğunuz şekilde görünen panoları hızla oluşturacaksınız. Excel’in panoları taklit etmek ve bu görüntüleri oluşturmak için harika bir araç olduğunu düşünüyoruz. Bunları ayrıca Power Kullanıcılarınızın panoları için başlangıç tuvali olarak kullanmaları için şablonlara dönüştürebilir, başlamalarını kolaylaştırabilir ve şirketinizdeki Power BI panolarında tutarlı bir görünüm ve his oluşturabilirsiniz.
Yazı tipi rengini kontrol etmek için Metin Kutularının Başlığını kullanın – Bu, başlangıçtan beri orada olması gerektiğini düşündüğünüz işlevsellik eksikliği nedeniyle daha çok bir geçici çözüm. Şu anda, metin kutularının yazı tipi rengini değiştirme özelliği yoktur. Bunu aşmak için boş bir metin kutusu ekleyin ve metninizi metin kutusunun Title özelliğine girin. Başlık özelliğinde, metninizin boyutunu, rengini ve arka planını kontrol edebilirsiniz (artık yazı tipini değiştiremezsiniz ). Alternatif olarak, bir metin görüntüsü oluşturabilir ve yukarıdaki ipucunu kullanarak bunu panonuza ekleyebilirsiniz. Umarız bu kısa vadeli bir hiledir ve işlevsellik gelecek bir sürümde eklenecektir.
Yığılmış çubuk grafiği dilimleyici olarak kullanın – Uzun bir değerler listesine sahip bir dilimleyiciye sahip olmak yerine, kullanıcılar için en önemli değerleri hızla gösteren bir Yığılmış Çubuk Grafik kullanabilirsiniz. Ek olarak, kaydırma miktarını en aza indirmek ve kullanıcıların gösterge tablosundaki verileri filtrelemesini kolaylaştırmak için grafikteki detaya inmelerden yararlanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki resimde, tüm oyuncuların bir listesini göstermek yerine, milliyetlerini listeleyerek ve kullanıcının daha sonra filtreleyebilecekleri bir oyuncu alt kümesi için belirli bir ülkeyi incelemesine izin vererek başlıyoruz.
İçeriğinizi sığdırmak için Sayfa Boyutu özelliklerini kullanın – Varsayılan sayfa boyutu 16:9 iken, sayfanın Genişliğini ve Yüksekliğini manuel olarak yapılandırabilir, böylece ihtiyacınız olan görselleştirmelere mükemmel şekilde uyması için sayfanın boyutunu artırabilir/azaltabilirsiniz. Tam işlemenin yalnızca panoyu Power BI sitesi üzerinden veya tam ekran modunda görüntülerken gösterileceğini unutmayın (bir web sayfasına bir Power BI panosu gömmek, özelleştirilmiş boyutunuza göre ölçeklenmez).
Görselleştirmeleri sayfa başına maksimum 5 grafik/raporla sınırlayın – Kullanıcılarınızı veri ve görselleştirmelerle boğmayın. Basit ve konuya uygun tutun. Kullanıcıların daha fazla bilgi veya ek içerik bulmasını sağlamak için ayrıntılı incelemelerden ve ek sayfalardan yararlanın.
Alanlarınıza kullanıcı dostu adlar sağlayın – Bu, hiç de kolay olmamalı. Alanlarınız için veritabanı adlandırma kuralları ve belirsiz etiketler kullanmaktan kaçının. Panoları, şirketinizde veya departmanınızda yeni olan birinin bakıyor olabileceği zihniyetiyle tasarlayın ve alanların etiketlerini olabildiğince sezgisel hale getirin. Kullanıcıların her alanın neyi temsil ettiği veya nereden kaynaklandığı hakkında soruları olması durumunda bir veri sözlüğü sağlamak da iyi bir uygulamadır.
Bir sonraki Power BI panonuzu tasarlarken bu ipuçlarından bazılarının hayatınızı kolaylaştıracağını umuyoruz.