Blog
JavaScript ile Neler Yapılabilir?
- 19 Mart 2021
- Yayınlayan: svahabi
- Kategori: Blog Yazıları
Günümüzde işletmelerin ve hatta kişilerin dijital dünyada var olabilmesi için web sitesi kurmaları ihtiyaç haline geldi. Özellikle e-ticaret ile uğraşanlar için bir web sitesi kurmak nefes almak kadar önemlidir.
Müşterilere ulaşmada internetten faydalanmak isteyenler, başlangıçta sosyal medyayı kullanıyor. Ama işler büyümeye başladıkça artık bu mecralar ne işletme sahiplerini ne de müşterileri tatmin edebiliyor.
JavaScript Nedir?
İnternet dünyasında sıklıkla duyduğumuz JavaScript, web sitesini oluşturan bileşenlerden birisidir. Başlangıçta basit bir programlama dili olan JavaScript, Brendan Eich tarafından, HTML dilini güçlendirmek için geliştirilmiştir.
Son 20 yılda oldukça rağbet gören bir yazılım dili haline gelmiştir. Prototip tabana sahip JavaScript, bugün web tasarımcıların en çok kullandığı yazılım dilidir. Web sitelerinin fonksiyonel özelliklerini geliştirirken, aynı zamanda performansının artmasını sağlar. Kısaltması JS olan JavaScript’in sahip olduğu geniş kütüphane, web sitenizi tasarlarken işinizi kolaylaştırır.
JQuery, Vue, Angular, React ve Node kullanım kolaylığı ve verilerin sayfa değiştirmeden denetlenmesine olanak tanır. JavaScript’in geliştirdiği en iyi framework’lerden ikisi, React ve Vue bu anlamda açık ara önde.
JavaScript ile neler yapılabilir diyorsanız eğer işte cevabı…
- JavaScript ile aynı anda birden fazla işlemi halletmeniz mümkün. Bu konuda pek bir maharetli olan Vue ile yüksek performansa ulaşabilirsiniz.
- JavaScript’in diğer yazılımlara göre daha yalın bir dilinin olması kolay öğrenilmesini sağlar.
- Web Developer’ları kod yazma konusunda büyük bir dertten kurtarır. Sıfırdan kod yazmayı gerektirmez.
- Diğer programlama dillerine göre çok daha hızlı ve kullanışlıdır. Vue ve React bu anlamda mükemmeldir. Az kod ile çok fazla işi halletmeleri ile ünlüdür. JavaScript’in dışında PHP’de oldukça hızlı iş gören programlama dillerinden biridir.
- Sistemde bulunan hataları kolaylıkla tespit eder.
- Durağan bir yapıya sahip olan HTML’yi daha canlı ve etkin hale getirir.
Eğer siz de JavaScript’i öğrenmek istiyorsanız web geliştirme eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.