Blog
İzmir web tasarım kursu, Figma projesini keşfedebilmenizi ve bulut tabanlı bir prototip oluşturabilmenizi sağlayan bu aracı öğrenebilmenizi sağlamaktadır. Geniş bir uzman kapasitesi ile eğitimlerine devam eden bu kurs, günümüzde yaygın olarak kullanılan Figma’nın tüm ayrıntılarını size aktarmaktadır. Özellikle de son dönemlerdeki popülerliği, tasarım dünyası içerisindeki herkesi bu aracı öğrenmeye itmiştir. Eğer sizler de bu araç ile neler yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, online web tasarım kursu içerisine dahil olarak tüm ayrıntıları keşfedebilirsiniz.
Figma Nedir?
Figma, son dönemlerde birçok kişinin adını duyduğu ve bulut tabanlı bir tasarım oluşturma aracıdır. Bu araç sayesinde kullanıcılar nerede olurlarsa olsunlar, her daim aynı proje üzerinde çalışabilme imkânına sahip olurlar. Bu ise günümüz şartlarında birçok firmanın aradığı bir niteliktir. Bu araca sahip olarak tasarımları gerçekleştirebilir, prototiplerinizi var edebilir ve geliştirici aktarımınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellik ve işlevsellik bakımından Sketch ile oldukça benzer bir yapıya sahip olan Figma, ekip işbirliği bakımından çok daha avantajlı niteliklere sahip olmaktadır. Bu sebepten dolayı da popülerliği günümüzde artarak devam etmektedir.
Figma programını çalıştırabilmek için web tarayıcısına sahip olan bir işletim sistemi yeterli olacaktır. Bu denli düşük bir gereklilik isteyen Figma, birçok platform üzerinde kullanılmaktadır. Bu nedenle sizler de Windows ya da Mac işletim sisteminiz ile bu araç içerisinde rahatlıkla dosyalarınızı paylaşarak farklı platformlar içerisine dahil olabilirsiniz.
Online web tasarım eğitimi, Figma aracı hakkında ihtiyaç duyduğunuz her konuda sizi aydınlatacak bir eğitimdir. Bu kapsamda kendinizi daha fazla geliştirmek ve Figma aracının tüm özelliklerine erişmek için sizler de eğitim içerisine dahil olabilirsiniz.
Figma Nasıl Kullanılır?
Figma, kullanış açısından oldukça basit bir araçtır. Özellikle de sahip olduğu ara yüz sistemi, kullanıcıların kısa sürede programı çözümleyebilmesini sağlamaktadır. Bunun yanında, daha önce bir tasarım ya da çizim programı kullandıysanız, Figma üzerinde işlemler yapabilmeniz sizin için çok daha basit olacaktır. Bunun sebebi ise birbirleri ile benzer yapılarda olmasıdır. Peki, figma nasıl kullanılır? Bunu sizler için şu şekilde özetleyebiliriz:
- Figma için bir hesap oluşturun:
İlk aşamada Figma’nın web sitesini ziyaret etmeli ve buradan kendiniz için bir hesap açmalısınız. Bunun için “Hesap Oluştur” kısmına tıklamanız yeterli olacaktır.
- Figma ara yüzünü keşfedin:
Hesap oluşturmanızdan sonra yapmanız gereken asıl şey, Figma’nın ara yüzü ile tanışmak ve onu anlamaya çalışmaktır. Bunun sebebi ise ara yüz içerisinde birden çok seçeneğin yer almasıdır.
- Çalışma yüzeyi oluşturun:
Site içerisinde yer alan teknik bilgiler, kendiniz için çalıştırma yüzeyi oluşturmanızı sağlamaktadır. Bu teknik bilgilerden yararlanabilir ve basit bir şekilde çalışma yüzeyinizi oluşturabilirsiniz. Bunun için istediğiniz arka plan, piksel ve boyut gibi seçenekler arasında tercihinizi gerçekleştirebilmeniz mümkün olacaktır.
- Yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemlerinizi öğrenin:
Figma içerisinde yer alan çalıştırma yüzeyinizi oluşturmanız ile beraber artık yeni tasarımlarınızı da yapmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada sıklıkla uğraşacağınız nokta, yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleridir. Bu sebepten dolayı da doğru bir şekilde öğrenmeli ve tasarımlarınız sırasında gereken büyüklükleri ayarlamalısınız.
Bunların dışında metin katmanı oluşturmak, katmanları kullanmayı doğru bir şekilde öğrenmek ve köşelerin ayarlarını değiştirmek ile Figma aracını anlamanız da tamamlanacaktır. Tüm bunlarla beraber web sitesi tasarımıda artık daha basit bir hale dönüşecektir.