Blog
”Yetkinlik Seviyesinin Düşük Olması” İşsizliğin En Büyük Nedenleri Arasında
- 31 Mart 2017
- Yayınlayan: svahabi
- Kategori: Blog Yazıları
İşsizlik Rakamları Açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) “İşgücü İstatistikleri 2016” verilerine göre, Türkiye genelinde işsiz sayısı bir önceki yıla göre 273 bin kişi artarak 3 milyon 330 bin kişi oldu. İşsizlik oranı, geçen yıl bir önceki yıla göre 0,6 puanlık artışla yüzde 10,9 seviyesine yükseldi. 2015’te işsizlik oranı yüzde 10,3, işsiz sayısı ise 3 milyon 57 bin olarak açıklanmıştı.
Adnan Saka: “İşsizlik Değil, Nitelikli Personel Sorunu Var”
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik verilerini değerlendirirken nitelikli personelin yeterli düzeyde olmadığını altını çizerek vurguladı.
Kaynak: DHA
Yetkinliklerinizi Arttırmakla İlgili Kariyer Danışmanlarımızla İletişime Geçin!
Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor ve bu süreç içerisinde işverenler her yönüyle donanımlı ve kalifiye bireyler arayışına giriyor. Geçtiğimiz zamanlarda tek bir alanda profesyonel yetkinlik sahibi olan kişilerin iş bulma imkanı daha fazla iken, günümüzde tam tersi bir işleyiş hakim olmakta. Özellikle büyük şirketlere başvuruda bulunduğunuzda birden fazla teknik beceriye sahip olmanız, gönlünüzdeki yatan işe sizi götürebilir.
İşverenler Birden Fazla Alanda Yetkinliği Olan Kişileri Arıyor! Yapılan araştırmalara göre birden fazla alanda profesyonel yetkinliği olan bireylerin istediği işi bulma süreçlerinin kısaldığını ve işe başladıktan sonraki süreçte daha mutlu bir iş hayatı sürdüklerini gözler önüne sürüyor.
İşverenlerin söylemlerine göre, işsizliğin en önemli nedenleri arasında; iş başvuru yapan şahısların yetkinlik seviyesinin düşük olması da var.
Sadece günümüz dünyasında değil, gelecek senelerde de işverenler birden fazla alanda kendilerine katkı sağlayabilecek bireylerle çalışmak istemektedir. Şimdiden bu durumun farkına vararak yetkinlik becerilerinizi çoğaltabilirsiniz.
Tek Ölçüt Akademik Başarı Değil!
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin; ”İyi bir eğitim her zaman önemli ancak günümüzde fark yaratmak için yeterli değil. Bugün saygın bir eğitim kurumunda bir lisansüstü bursu alabilmek, iş hayatında iyi bir kurumda, iyi bir pozisyonda çalışabilmek, çalıştığı kurumda fark yaratıp fark edilir olmak için artık ne yazık ki sadece iyi bir akademik eğitim yeterli değil”
Yaptıklarınız Yapacaklarınızın Sinyali Olsun…
Şuana kadar yaptıklarınız iş hayatında yapacaklarınız için bir sinyal veriyor. Yetkinlikler durağan bir şey olmamakla beraber iş hayatında en önemli hususlardan biridir. Yetkinlikler; bilgi, deneyim, beceri, motivasyon ve psikolojik olaylardan etkilenebiliyor. Kendi kendinizi motive etmek ise en önemli özelliğinizdir.
CV’nizi Baştan Yaratın!
Sertifikalı Programlara Katılın!
Eğitim Almaktan Çekinmeyin, CV’nize Ekleyin!
Uzmanlığınıza 2. ve 3. Teknik Yetkinlikler Ekleyin!
Bilgisayar Alanında Uzmanlaşın, Yeniliklerle İç İçe olun ve Global Düşünün!
Profesyonel Yetkinlikleriniz Yeterli Düzeye Ulaştığında Bunlara Dikkat Edin!
- Daha iyi bir pozisyona daha kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Dikkat şirket içinde birilerini kızdırabilirsiniz.
- Çalıştığınız kısım zamanla canınızı sıkabilir ve bulunduğunuz makamınız konusunda kibire kapılabilirsiniz. Yönetilmeniz zor ve motive olmanız zorlaşabilir.
- Yetkinliklerinizin normal düzeyin üstünde olduğunu fark edeceksiniz. Maddi ve manevi olarak biraz daha fazlasını istemeyi düşüneceksiniz.
- İşvereninizi kalıcı olduğunuza dair ikna edin. Fazla yetkin olmanız işvereninizin dikkati çekecektir. Bulunduğunuz pozisyonda geçici mi yoksa kalıcı mı çalıştığınızı ona fark ettirin.
- İlk fırsatta şirketinizi yüz üstü bırakmayacağınıza yöneticinizi inandırmalısınız.