Blog
React Native Nedir?
Bu içeriği dikkatli bir şekilde okuyarak online yazılım eğitimi kapsamında verilecek olan React Native hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tüm bu bilgilerin yanı sıra içeriğin ilerleyen kısımlarından React Native ne işe yarar? React Native hangi dil gibi tüm detaylara erişebilirsiniz.
React Native, iOS ve Android için gerçek, yerel olarak işleyen mobil uygulamalar yazmaya yönelik bir JavaScript çerçevesidir. Kullanıcı arabirimleri oluşturmak için Facebook’un JavaScript kitaplığı olan React’i temel alır, ancak tarayıcıyı hedeflemek yerine mobil platformları hedefler. Başka bir deyişle: web geliştiricileri artık tamamen “yerel” görünen ve hissedilen mobil uygulamaları zaten bildiğimiz ve sevdiğimiz bir JavaScript kitaplığının rahatlığından yazabilir. Ayrıca, yazdığınız kodun çoğu platformlar arasında paylaşılabildiği için React Native, hem Android hem de iOS için aynı anda geliştirmeyi kolaylaştırır.
React for the Web’e benzer şekilde, React Native uygulamaları, JSX olarak bilinen JavaScript ve XML benzeri işaretleme karışımı kullanılarak yazılır. Ardından ilgili kütüphanelerden React Native “köprüsü” çağrılır Objective-C (iOS için) veya Java’da (Android için) yerel işleme API’leri. Böylece, uygulamanız web görünümlerini değil, gerçek mobil UI bileşenlerini kullanarak işlenecek ve diğer herhangi bir mobil uygulama gibi görünecek ve hissedilecektir. React Native ayrıca platform API’leri için JavaScript arayüzlerini kullanıma sunar, böylece React Native uygulamalarınız telefon kamerası veya kullanıcının konumu gibi platform özelliklerine erişebilir.
React Native Hangi Dili Kullanır?
React Native günümüzde hem İOS hem de Android alt yapısında desteklenmektedir. İçerik boyunca React Native Hangi Dil sorusunda cevap vermek için hem iOS hem de Android’i ele alacağız. Sizlerde React Native kod yapısı ve dil ailesine çok daha fazla hakim olmak istiyorsanız React Native Kursu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
React Native’in Avantajları Nelerdir?
React Native’in aslında kullanarak oluşturduğu gerçeği ana platformunun standart işleme API’leri, Cordova veya Ionic gibi mevcut çapraz platform uygulama geliştirme yöntemlerinin çoğundan sıyrılmasını sağlar. JavaScript, HTML ve CSS kombinasyonlarını kullanarak mobil uygulama yazmanın mevcut yöntemleri genellikle web görünümlerini kullanarak işler. Bu yaklaşım işe yarasa da özellikle performans konusunda dezavantajlar da beraberinde getirir. Ek olarak, genellikle ana platformun yerel kullanıcı arabirimi öğeleri kümesine erişimleri yoktur. Bu çerçeveler yerel kullanıcı arabirimi öğelerini taklit etmeye çalıştığında, sonuçlar genellikle biraz “hissedilir”; animasyonlar gibi şeylerin tüm ince ayrıntılarında tersine mühendislik yapmak çok büyük bir çaba gerektirir ve hızla güncelliğini yitirebilir.
Buna karşılık olarak, React Native, hangi platformda çalışıyor olursanız olun, mevcut görünüm oluşturma araçlarından yararlanarak işaretlemenizi gerçek, yerel UI öğelerine çevirir. Ek olarak, React ana UI iş parçacığından ayrı çalışır, böylece uygulamanız yetenekten ödün vermeden yüksek performansı koruyabilir.
Web üzerinde React ile çalışmaya alışkın olan geliştiriciler için bu, tanıdık araçları kullanırken yerel bir uygulamanın performansı, görünümü ve hissi ile mobil uygulamalar yazabileceğiniz anlamına gelir. React Native ayrıca diğer iki alanda normal mobil geliştirmeye göre bir gelişmeyi temsil eder: geliştirici deneyimi ve platformlar arası geliştirme potansiyeli.
Sizlerde React Native kursu almak için online yazılım eğitimi kurslarımıza başvurabilirsiniz. Alacağınız yazılım eğitimi İzmir il sınırları içerisinde alanında en uzman kişiler tarafından verilmektedir.
React Native Geliştirici Deneyimi
Daha önce mobil cihazlar için geliştirme yaptıysanız, React Native ile çalışmanın ne kadar kolay olduğuna şaşırabilirsiniz. React Native ekibi, çerçeveye güçlü geliştirici araçları ve anlamlı hata mesajları yerleştirmiştir, bu nedenle sağlam araçlarla çalışmak, geliştirme deneyiminizin doğal bir parçasıdır.
Örneğin, React Native “yalnızca” JavaScript olduğundan, değişikliklerinizin yansıdığını görmek için uygulamanızı yeniden oluşturmanız gerekmez; bunun yerine, uygulamanızı herhangi bir web sayfasında yaptığınız gibi yenilemek için Command+R tuşlarına basabilirsiniz. Uygulamanızın oluşturulmasını beklerken harcanan tüm bu dakikalar gerçekten toplanabilir ve buna karşılık React Native’in hızlı yineleme döngüsü bir kolaylık olarak gelecektir.
Ek olarak React Native, akıllı hata ayıklama araçlarından ve hata raporlamadan yararlanmanıza olanak tanır. Chrome veya Safari’nin geliştirici araçları konusunda rahatsanız, bunları mobil geliştirme için de kullanabileceğinizi bilmek sizi mutlu edecektir. Aynı şekilde, JavaScript düzenleme için tercih ettiğiniz metin editörünü kullanabilirsiniz: React Native, sizi iOS için geliştirme yapmak üzere Xcode’da veya Android geliştirme için Android Studio’da çalışmaya zorlamaz.
Geliştirme deneyiminizdeki günlük iyileştirmelerin yanı sıra, React Native ayrıca ürün sürüm döngünüzü olumlu yönde etkileme potansiyeline sahiptir. Örneğin, Apple, bir uygulamanın davranışında JavaScript tabanlı değişikliklerin ek bir inceleme döngüsü gerekmeden kablosuz olarak yüklenmesine izin verir.
Tüm bu küçük avantajlar, size ve geliştirici arkadaşlarınıza zaman ve enerji kazandırarak işinizin daha ilginç kısımlarına odaklanmanıza ve genel olarak daha üretken olmanıza olanak tanır.
Kodun Yeniden Kullanımı ve Bilgi Paylaşımı
React Native ile çalışmak, mobil uygulamalar oluşturmak için gereken kaynakları önemli ölçüde azaltabilir. React kodunun nasıl yazılacağını bilen herhangi bir geliştirici artık aynı becerilere sahip Web, iOS ve Android’i hedefleyebilir. React Native, geliştiricileri hedef platformlarına göre “silo” yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak ekibinizin daha hızlı yineleme yapmasına ve bilgi ile kaynakları daha etkin bir şekilde paylaşmasına olanak tanır.
Paylaşılan bilginin yanı sıra, kodunuzun çoğu da paylaşılabilir. Yazdığınız tüm kodlar platformlar arası olmayacak ve belirli bir platformda hangi işlevselliğe ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak, ara sıra Objective-C veya Java’ya dahil olmanız gerekebilir. Ancak React Native ile kodu platformlar arasında yeniden kullanmak son derecede kolaydır.
Sizlerde React Native kursu almak için online yazılım eğitimi kurslarımıza başvurabilirsiniz. Alacağınız yazılım eğitimi İzmir il sınırları içerisinde alanında en uzman kişiler tarafından verilmektedir.