Blog
ERP bugün birçok işletme tarafından merak edilen bir sistem. ERP nedir sorusuna cevap olarak, birden fazla iş sürecinin bir araya getirilerek aynı anda veri akışı sağlanması diyebiliriz. Firmaların günlük iş takibi yapabilmelerini sağlayan bir yazılım türüdür. Finansal süreçleri, proje yönetimi, kriz yönetimi, tedarik zinciri operasyonları başta olmak üzere pek çok faaliyetin yapılmasına olanak sağlar. ERP aynı zamanda, ortak işlem verilerinin toplanmasına yardımcı olarak veri yinelenmesi sorununu ortadan kaldırır. Böylece veri doğruluğunu sağlamış olur. Kurumların yönetim süreçlerinde hayati öneme sahip olan ERP sayesinde işler daha pratik ve güvenilir şekilde ilerler.
ERP sorusunun cevabı, ortak bir veri tabanında yer alan farklı verilerin barındığı bir sistemdir. Bir müşterinin bir ürünü sipariş ettiği andan o ürünü teslim alana kadar olan süreci yönetir. Hizmet süreçlerini kapsayan ve pratik bir şekilde işlemesini sağlayan ERP açılımı, ‘Enterprise Resource Planning’dir. Hem maliyetten hem de zamandan tasarruf etmeye yardımcı olur. İşletmenin farklı iş kollarını tek bir veri tabanında toplayan ERP, finans yönetimi, üretim süreci, stok yönetimi, insan kaynakları müşteri ilişkileri ve bütçe yönetimi gibi konularda yardımcı olur.
Erp Programı Kullanmanın İşletmelere Faydaları
ERP iş süreçleri ve verilerin tek bir noktadan yönetilmesi, kurumların farklı departmanlarındaki uyumu artırarak yüksek verim almayı sağlar. ERP’in diğer yararları arasında şunlar bulunur:
İş İçgörüleri: İş ile ilgili tüm faaliyetler raporlanır. Analiz edilen bu raporlara göre ileriye dönük çıkarımlar yapılır. Mevcut durum üzerinden değerlendirmeler yapılarak iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilir.
Düşük Maliyetler: Farklı bütün iş süreçleri düşük maliyet ile yapılarak tasarruf edilir.
İş Birliği: Müşterilerin verdiği siparişler ve sözleşmeler sayesinde aktardıkları bilgiler ile birlikte iş birliği oluşur.
Artan Verimlilik: İş süreçlerinin tek bir sistemle yönetilmesi zamanın iyi kullanımını sağlar. Böylelikle işler daha hızlı ve daha fazla verim alınarak yapılır.
Riskin Azalması: Verilerin ortak kullanımı ile finans yönetiminin yapılması riski en aza indirir.
ERP hakkında daha detaylı bilgi için İ-Akademi ile iletişime geçebilir veya kurumsal yazılım hizmeti almak için Kurumsal Yazılım & Şirket İçi Uygulamalar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.