Blog
C# programlama dili, ilk olarak 2000 yılında Microsoft tarafından piyasaya sürüldü. Programlama dili hatalarına son vermek için yaratılan C# ile bu sorun büyük ölçüde ortadan kalktı.
C#, açık internet protokollleri ile geliştirme esasına dayanan bir programlama dilidir. İki yazılım özelliği taşıyan C#, Java ile benzer birçok özelliğe sahiptir. Anders Hejlsberg’in liderliğinde C#; C ve C++ yazılımlarında meydana gelen problemleri çözmek için geliştirilmiştir.
Yazılımcılar tarafından, hataların kolayca fark edilmesini sağlayan Debugger özelliği ile çok kullanışlıdır. Bunu yaparken sınıflandırma yönteminden yararlanır. C# programlamadan birçok alanda yararlanmak mümkün. Son yıllarda bunun farkına varan yazılımcıların çoğu C# kursu ile bu alanda yetkinliğini pekiştirmek istiyor. Peki, C# ile neler yapılabilir?
C# Programlama Dili İle Yapılabilecekler
Sanal dünyada programlama dili ile akla gelen her şey yapılabilir. Web sitelerinden mobil uygulamalara kadar birçok alanda yazılım geliştirilebilir. C#’ın nimetlerinden sonuna kadar faydalanan yazılımcılar için gerekli olan sadece biraz hayal gücü ve istek. Güncel bir programlama dili olması ve sürekli kendini geliştirmesiyle bilinen C# ile teknolojiye uygun kodlamalar yapılabilir. Mesela;
Mobil Uygulamaların Programlanması: Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmasıyla beraber mobil uygulama kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Neyse ki C# ile bu uygulamaların yazılımları kolay bir şekilde yapılmaktadır. Her ne kadar Windows işletim sistemli akıllı telefonlar çok yaygın olmasa da, C# Windows tabanlı uygulamalar için de kodlama yapmak mümkündür.
Web Sitelerinin Yazılımı: Veri transfer yöntemi ile işleyen bu programlama, veri işlemlerinin yapıldığı sistemler için kullanılır. Veriler, HTTP ve XML kurallarına uygun olarak internete aktarılır.
Bilgisayar Ve Mobil Oyun Tasarımı: C Sharp ile ister mobil oyun olsun ister bilgisayar oyunu olsun bütün oyun motorları yapılabilir. Her oyun motoru da C# programlama dilini destekler.
DLL Oluşturulması: İngilizce Dinamic Link Library kelimelerinin kısaltması ile oluşturulan DLL’in anlamı dinamik kütüphanelerdir. DLL, çözülmesi zor kodların ayrıştırılmasını sağlar ve kodlamasında C#’dan yararlanılır.
Windows Ve Cross Platform Uygulamalarının Yapılması: Cross Platform uygulamaları çoklu yapı anlamına gelmektedir. Birden fazla uygulamanın alt yapı programlarında çalışabilecek şekilde geliştirilen uygulama türüdür. Maliyet ve uygulama geliştirme süresi açısından girişimcilerin tasarruf etmesini sağlamaktadır.
Sizler de C# bilginizi ileri seviyelere taşıyarak yazılım konusunda aranan ve bilgisine başvurulan kişiler arasında yer alabilirsiniz. C# programlama dilini öğrenebilmek için İ-Akademi’nin Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitiminden yararlanabilirsiniz veya iletişim bilgilerinizi bize bırakarak satış ekibimizin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.