Blog
Angular js nedir? Angular ile akalı merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına bu içerik sayesinde ulaşabilirsiniz. Dinamik web uygulamaları geliştirmek için kullanılan AngularJs temelinde bir framworktür. Bu framework HTML şablonlarını kolay bir şekilde kullanmanızı sağlamaktadır. Angular js veri bağlama için geliştiricilere son derece basit bir kullanım sağlamaktadır. Tarayacı tabanlı olarak geliştireceğiniz uygulamalarda bu frameworkü kullanabilirsiniz.
AngularJS Özellikleri Nedir
Geliştireceğiniz projelerde Angularjs alt yapısı kullanmanız sizlere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Angular özellikleri hakkında bazı bilgiler aşağıda verilmiştir.
- Angular js altyapısı ile geliştirilen uygulamaların bakımı kolay olarak yapılmaktadır.
- Büyük ölçekli uygulamalarda sizlere sağlayacağı altyapı sayesinde son derecece yüksek performans sağlayacaktır.
- Angularjs ile yazılan uygulamalar birçok tarayıcıda uyumlu olarak çalışmaktadır.
- İçerisinde gelen kütüphaneler sayesinde internet uygulamalarında Javascript frameworklerini geniş bir yapıda kullanma imkanı sağlar.
- Geliştirmiş olduğunuz projelerde yazdığınız javascript kodları tüm tarayıcılarda çalışır ve uyumluluk sağlar.
- Angular Js açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir alt yapıdır. Kullanan binlerce geliştirici tarafından desteklenmekte ve geliştirilmektedir.
- Apache 2.0 sürümünde lisanslarak kullanılma sunulmuştur.
AngularJS Temel Özellikleri
Tüm proje geliştirme araçlarında olduğu gibi bu araçta da bazı temel özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler aşağıdaki listelerden ulaşabilirsiniz.
Angular Google tarafından geliştirilmiştir
Kullanacağınız bu framework google tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam etmektedir. Bu sayede geliştirmiş olduğunuz projelerde bir hata ile karşı karşıya gelme olasınığınız neredeyse yoktur. Teknik desteğe ihtiyaç duyduğunuz tüm zamanlarda sorunlarını saniyeler içerisinde çözebilirsiniz.
MVC Mimarisine Sahiptir
AngualarJs MVC mimarisine sahiptir ve modellerini desteklemektedir. MCV mimarisi geliştirdiğiniz uygulamaları üç farklı parçaya bölmeye yaramaktadır. İçerisinde var olan model katmanları geliştiricileri verileri tam anlamıyla işlemesine ve görüntülemesine yardımcı olmaktadır. Bu özellik sayesinde bu framework aracılığıyla projeleriniz çok daha kolay ve hızlı bir hale gelmektedir.
Angular Daha Az Kodlama Gerektirir
Projelerinde Angular.js kullanan geliştiricilere birçok özellik standart olarak geldiğinden çok az bir kod yapısıyla çok büyük işler başarabilirsiniz. Bu şekilde geliştirmiş olduğunuz projeler daha az karmaşık bir hale gelmektedir. MVC desteği ile bir araya gelen kolay kod desteği bu alt yapıyı projelerde olmazsa olmaz bir hale getirmektedir.
Tarayıcıya Özgü Değildir
Bu altyapı ile geliştirilen projeler dünya üzerinde kullanılan birçok tarayıcıda uyumlu olarak çalışmaktadır. Bu sayede geliştirmiş olduğunzu projeler tüm cihazlarda sorunsuz olarak çalışmaktadır. Angular frameworkünün desteklediği bazı tarayıcılar: Safari, Chrome, Firefox, Android
Yüksek Hız ve Performans Desteği Sağlar
Bir framework ne kadar kolay kullanıma sahip olursa olsun performans desteği sağlamadığı zaman kullanılamaz bir hale gelmektedir. Angular sayesinde son derece hızlı bir proje geliştirme imkanına sahip olabilirsiniz.
Bu içeriğimizde sizlere Angular.js nedir adlı sorunu cevabını verdik.