Blog
2020 Yılının En Popüler 20 Profesyonel Becerisi
- 19 Şubat 2021
- Yayınlayan: svahabi
- Kategori: Blog Yazıları
Covid-19 salgını hepimizin bildiği üzere küresel işleyişi değiştirdi. İnsanlar uzaktan çalışmaya başladıkça, birçok kişi birdenbire ellerinde daha fazla zaman olduğunu fark etti. İşe gidip gelme olayı birçok kişi için tamamen ortadan kalktı ve artık bazı iş kollarına gerek kalmadı. Kendini geliştirmek isteyen insanlar, yeni beceriler öğrenmek ve mesleki anlamda gelişmek için ellerindeki bu fırsatı değerlendirdiler.
Bu gibi nedenlerle 2020 yılındaki en iyi 20 beceriyi insanların bu uygulamaları tercih etme sayısına göre derledik. 2021 yılına girmiş olsak bile kendinizi geliştirmeniz ve yeni şeyler öğrenebilmeniz için hala geç değil.
1. SQL
SQL, profesyoneller tarafından en çok talep gören beceri setlerinden biridir. SQL ile birlikte verileri son derece verimli bir şekilde düzenleyebilir, yönetebilir ve işle ilgili iç görüleri kolay bir şekilde ortaya çıkartabilirsiniz.
2. Microsoft Excel
Microsoft Excel’i bilmeyenimiz yoktur, çünkü kendisi dünyadaki en yaygın ofis programlarından biridir. Çoğu insan Excel üzerinden bazı temel hesaplamalar ve düzenlemeleri nasıl yapacağını bilirken, Excel’in tam olarak neler yapabileceğini bilen insan sayısı çok az. Verimli iş görüleri ortaya çıkartmak, iş akışınızı kolaylaştırmak ve daha fazlası için Excel’i nasıl kullanacağınızı öğrenmelisiniz.
3. SEO
SEO, ya da Türkçe olarak Arama Motoru Optimizasyonu, yüksek bir meblağ ödemeden web sitenize trafik akışı sağlayabileceğiniz en iyi yöntemlerden birisidir. Pro Google SEO ve SERP Sertifika Paketi ile web sitenizi Google arama sonuçlarının en üstünde yer alacak şekilde nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bu gibi teknikler, siteleriniz için büyük bir yarar sağlayacaktır.
4. JavaScript
JavaScript için internetin bel kemiği diyebiliriz. Kendisi web sitelerinin büyük çoğunluğunda kullanılmaktadır ve web geliştiricileri için gereklidir. Bu programlama dilini tek bir temel kursta kolayca öğrenebilirsiniz.
5. Veri Analizi
Veri Analizi, iş dünyasında her şeyi yönetir ancak yalnızca onu yorumlayan insanlar kadar etkilidir. İşte tam da burada Veri Analistleri devreye giriyor. Burada, fırsatları nasıl belirleyeceğinizi, bulgularınızı iletmek için verileri uzman bir şekilde nasıl analiz edip görselleştirebileceğinizi öğreneceksiniz.
6. QuickBooks
Muhasebe işlemleri çoğunlukla zor ve zaman alıcı olabiliyor, bu yüzden birçok girişimci hesaplamalarını başkasının yapması için binlerce Türk Lirası ödüyor. Dünyanın en iyi muhasebe yazılımı olan QuickBooks, muhasebe işlerinizdeki zorluğu gidererek işlerinizi kolaylaştırıyor. Böylece siz de kendi işinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.
7. Adobe Creative Cloud
Adobe Creative Cloud, tasarım konusunda kendini geliştirmek isteyenler ve bu alanda profesyonel olanlar için en iyi yazılım paketidir. Bu pakette, Photoshop, Lightroom, After Effects, Premiere Pro ve diğer yazılımlarla birlikte birçok işinizi görebilirsiniz. İster bir web sitesi oluşturuyor, ister bir video düzenliyor olun Adobe Creative Cloud sayesinde her ikisini de halledebilirsiniz.
8. Python
Python, birçok kodlayıcının öğrenmek için seçtiği ilk yazılımdır. Bunun nedeni ise Python’un web sitelerinden tutun video oyunlarına kadar her konuda nispeten basit ve son derece esnek olmasıdır. The Absolute Python Programming Certication Bundle ile Python’u hemen öğrenmeye başlayabilirsiniz.
9. Proje Yönetimi
Sorunlu bir ekonomide verimlilik her şey demektir. Tam da proje yöneticilerinin devreye girdiği kısım da burasıdır. Scrum, Agile ve PMP dahil olmak üzere günümüzde piyasadaki en iyi prje metodolojilerinden bazıları, proje yönetimi konusunda en çok tercih edilen yazılımlardan birkaçı.
10. Podcast Yayınlamak
Herkesin söyleyecek bir şeyi vardır diyerekten 2021 yılında bir podcast yayınına başlayabilirsiniz. 2020 yılında birçok kişinin severek dinlediği ve takip ettiği podcast yayınlarını sizin de yapabilmeniz için fazla bir ekipmana ihtiyacınız bulunmuyor.
11. YouTube
Eğer ses kaydetmek yerine görüntülü bir yayın tercih ederseniz, YouTube’a katılmak için hala geç değil. İster bir birey, isterseniz bir şirket olun YouTube sesinizi duyurabilmeniz açısından harika bir platform olmaya devam ediyor. Video içeriğini nasıl oluşturacağınızı öğrenmek ve ekipman toplayabilmek de izlenim sayıları için çok önemli olmaya devam ediyor.
12. Finansal Analiz
Pandemi, birçok insana finansal anlamda zarar verdi. Bu dönemde insanların servetlerini yönetmelerine ve daha da fazla büyütmelerine yardımcı olabilecek nitelikli finansal danışmanlara her zamankinden daha da fazla ihtiyaç duyuldu. Chartered Financial Analyst olabilmek adına da 2020 yılında birçok insan şansını denedi.
13. Eğitim
Pandemi, okula dönmek adına çok uygun bir ortam yarattı. Birçok insan sınavların ve derslerin online olarak yapılması sebebiyle, ya dondurdukları okuluna devam etti ya da yeniden kayıt yaptırdı.
14. Gayrimenkul
Salgının başlangıcında borsa büyük bir darbe alırken, emlak piyasası nispeten daha güçlü kaldı. Biliyoruz ki gayrimenkul her zaman değerli bir yatırım olmuştur, ancak bugün ülke genelindeki konut fiyatlarının fırlamasıyla birlikte daha da değerli hale gelmiştir.
15. Pazarlama
Aşırı doygun bir pazarda, markanızın ses getirmesini ve diğer markaların önüne geçmesini sağlamak önemlidir. Bu, platformlar arasında etkili ve uyumlu bir markaya sahip olmak anlamına geliyor. İnsanlar, 2020 yılında da dijital pazarlama yöntemlerine fazlaca yöneldi.
16. Topluluk Önünde Konuşma
Topluluk önünde konuşma korkusu, yani glossophobia, dünya çapında yaklaşık olarak insanların %73’ünü etkiliyor. Bu şaşırtıcı bir durumdur. Bu sorun da diğer insanlar tarafından çözülebilmek adına 2020 yılında oldukça araştırılmış ve çözebilmek adına adımlar atılmıştır.
17. Bitcoin
Borsa çöktükten sonra insanlar alternatif yatırım biçimleri aradığından dolayı 2020 yılında Bitcoin çok fazla yükseldi. Modern çağ, blockchain ve kripto para birimi gibi yatırım şeklinizi değiştirebilecek finansal teknolojilerle doludur. Ultimate FinTech ve Blockchain Bootcamp Bundle ile en yeni gelişmeleri siz de keşfedebilirsiniz.
18. Google Analytics
Google Analytics, web sitesi trafiğinizi analiz edebilmek için mevcut olan en iyi araçlardan biridir. Sitenizde ne gibi sorunlar olduğunu ya da akışının nasıl gerçekleştiğini anlayamıyorsanız onu geliştiremezsiniz. Bu yüzden Google Analytics öğrenmek çok değerlidir.
19. Yeni Bir Dil Öğrenmek
Yeni bir dil öğrenmek yabancı bir ülkede gezinmenize yardımcı olabilmenin yanı sıra, aynı zamanda hafızanızı ve biliş becerilerinizi artırır. 2020 yılında evden yeni bir dil öğrenmek de oldukça popülerdi, sizin de aklınızda yeni bir dil öğrenmek varsa, İngilizce kurslarına bakabilirsiniz.
20. Amazon FBA
2020 yılı, yeni hobiler edinmek ve bir şeyler öğrenmek için en mükemmel zamandı. 2021 yılında yeni bir şey öğrenmeyi düşünüyorsanız stoksuz satış yoluyla pasif gelirler elde etmeyi düşünebilirsiniz. Amazon Fulfillment by Amazon gibi araçlarla herhangi bir ürünü online olarak satabilmenizi kolaylaştırır. Ayrıca ürün depolama zahmetinden de sizi kurtarır.
2021 yılı itibariyle sizlerde kendinize yeni beceriler katmak isterseniz https://www.iakademi.com/egitim/ sayfamızdaki kursları ve kurs içeriklerine göz atabilirsiniz. Kurslarımız hakkından daha da detaylı bilgi almak için İ-Akademi iletişim sayfasından bizimle iletişim kurunuz.