Proje Yönetimi (PMI Metodolojisi)
- Genel Bilgiler
Eğitim Hakkında
Projelerde verim ve performansı arttırmak, kaynak israfını azaltmak, maliyetleri ve proje sürelerini düşürmek, istenen kalite hedeflerine erişmek için alınması önerilen proje yönetimi temel kavramları ve metodoloji eğitimidir. Bu eğitimin temel amacı projelerde ekip lideri/çalışanı olarak görev alan kişilere projelerde, kapsam, süre, maliyet ve kalite alanlarında hedeflere ulaşmak için yapılması gerekenleri uygulamalar yoluyla kavratmaktır. Kurumların temel sorunu olan koordinasyon ve entegrasyon konuları örneklerle ele alınmaktadır. Bu eğitim kurumsal proje yönetim süreçlerine geçişin önemli bir adımıdır.
Eğitimin Yöntemi
Metodolojik konu anlatımlarının yanı sıra, aktif katılım ve grup çalışmalarıyla proje yönetim kavramları gerçek hayattan güncel örnekler ile ele alınır, kuruma özgü örnek olaylar üzerinde çalışılarak katılımcıların öğrendiklerini hemen uygulayabilmeleri sağlanır.
Hedef Kitle
Kurum bünyesinde proje yapan her birimden yöneticiler ve çalışanlar, proje ekipleri, proje yöneticileri, mühendisler, şefler ve yönetim kadrosu, proje yönetimine ilgi duyan herkes katılabilir.
Ön Koşullar
Proje Yönetimi Eğitimi (PMI Metodolojisi) Eğitimi‘ne katılmak için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır. Fakat projelerde bulunmuş olmak veya proje liderliği yapmış olmak eğitimin kalitesi açısından büyük fayda sağlayacaktır.
Ünvanlar
- Proje Yöneticisi
- Proje Uzmanı
- Proje Uzmanı
- Proje Koordinatörü
- Proje Lideri
Kazanımlar
Bu eğitimi başarıyla tamamladığınız takdirde aşağıdaki becerilere sahip olacaksınız:
- Yönetilmesi gereken projeleri planlama
- PMI uygulamalarını bilmek ve uygulayabilmek
- Proje Yöneticiliği, Proje Lideri, Proje Yönetim Ofisi Yöneticiliği, Şirket Yönetimi, ARGE, Satış Pazarlama, Üretim, Planlama Departmanı Yöneticiliği, Takım Lideri vb. gibi birçok görevde çalışırken eğitimde kazanılan teorileri uygulayabilme
Sertifikalar
- İ-Akademi Kurs Katılım Sertifikası | PMI Metodolojisi ile Proje Yönetimi