Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Organizasyonel Gelişim

Organizasyonel gelişim müdahaleleri için kapsamlı, sistemik bir anlayış kazanmak amacıyla bir organizasyonu teşhis etmeye yönelik araç ve yöntemleri içeren bir eğitim.
Eğitmen
Sarp Vahabi
15 Öğrenciler Maksimum Sınıf Kontenjanı
0
0 yorumu
  • Genel Bilgiler
  • Eğitim İçeriği (Müfredat)
organizasyonel gelişim.png

Eğitim Hakkında

Organizasyonel gelişim uygulayıcılarının bir organizasyona teşhis koyarken ilk haftalarda gerçekte ne yaptığını hiç merak ettiniz mi? Bu konudaki tüm kaynaklar genelde şu konulardan bahseder: Görüşmeler/Mülakatlar, Gözlemler, Anketler ve Örtülü Bilgi Toplama Yöntemleri. Ancak bir organizasyonun kapsamlı ve sistemli bir anlayışını gerçekten nasıl yaratabilirsiniz?

Bu kurs size, organizasyon teşhisinde uyguladığımız araçlar ve yöntemleri öğretmek için tasarlanmıştır.

Kurstan öğrendiğimiz bilgiler sonrasında; organizasyonel değerleri, organizasyon yapısını, organizasyonun vizyonunu ve misyonunu anlamak veya yöneticilerin ve çalışanların karşılaştığı günlük sorunlar hakkında bilgi edinmek için dışarı çıkıp yarı yapılandırılmış görüşmeler/mülakatlar yapabileceksiniz.

Ayrıca yöneticilerin zamanlarını nasıl harcadıkları, toplantıların etkinliğini analiz etme veya çalışanların günlük faaliyetlerini ne kadar etkili organize ettikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için yapılandırılmış gözlemler yapmanız için ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve araçları da size öğreteceğiz.

Organizasyon kültürünü, çalışan değerlerini veya liderlik tarzlarını anlamak için çeşitli anket türlerini öğrenme ve deneme fırsatına sahip olacaksınız.

Öğreneceğiniz ve uygulayabileceğiniz daha birçok araç ve yöntem bu eğitimin içeriğinde sizleri bekliyor.

Eğitimin altyapısında McKinsey 7S Modeli’ni kullanıyoruz, bu da bu eğitimin aşağıdaki şekilde tasarlanmasına yol açmaktadır:

1. Modül:Kurt Lewin’in değişim modeline ve eylem araştırması modeline hızlıca göz atarak size kursun ana hatları ve hedefi, McKinsey 7S çerçevesi ve bağlam hakkında genel bir bakış sunacaktır.

2. Modül: Bir organizasyonun teşhisi sırasında kullanılan dört ana yönteme kısaca genel bir bakış sunmaktadır: görüşmeler/mülakatlar, gözlemler, anketler ve göze çarpmayan önlemler (bilgi toplama yöntemleri).

3. Modül: Tamamen Paylaşılan Değerlerle (Shared Values) ilgilidir ve temel değerleri anlamak için nasıl kültür yürüyüşü yapabileceğinizi, mülakatlar yapabileceğinizi, anket araçlarını nasıl kullanabileceğinizi gösterecektir.

4. Modül: Yapılar hakkındadır. Hem resmi hem de gayri resmi bir organizasyon yapısının nasıl analiz edileceğini öğreneceksiniz.

5. Modül: Strateji ele alınacak ve kuruluşun stratejisi ve uzun vadeli hedeflerinin yanı sıra kuruluş içindeki uyum ve hedef anlaşması hakkında nasıl bilgi sahibi olacağınızı öğreneceksiniz.

6. Modül: Esas olarak kahverengi kağıt (brown paper) yöntemleri veya akış şemaları hakkında daha fazla bilgi edinerek sistemleri ve süreçleri analiz etmek ve görselleştirmek için size araç ve yöntemler sağlayacaktır. Bazı gerçek hayattan örnekler bu yöntemleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

7. Modül: Liderlik ve yönetim tarzı ve iyi bir anlayış elde etmek için mülakatlardan, gözlemlerden ve anketlerden nasıl yararlanabileceğinizle ilgilidir.

8. Modül: Personel hakkında bilmeniz gereken her şeyi teşhis etmeniz için size araç ve yöntemler sağlar. Değerleri anlamak için anketler, emek ve zaman kullanımını bilmek için mülakatlar, gözlemler gibi. Ayrıca insan sermayesinin haritasını çıkarmayı ve yetenek yönetiminin etkinliğini yerinde değerlendirmeyi öğreneceksiniz.

9. Modül: Becerilerle ilgilidir ve size bir beceri matrisinin nasıl geliştirileceği ve becerilerin eğitim ihtiyaçlarıyla nasıl ölçüleceği konusunda bilgi sağlayacaktır.

10. Modül: Göze batmayan önlemler hakkındadır ve bir sonraki veri aramanızı desteklemek için size bazı gerçek hayattan örnekler sağlayacaktır.

10. Modül: Bu modül Geri Bildirim toplantısında sunmanız gereken bilgilerin içeriği ve özellikleri hakkında ve organizasyonun değişime hazır olmasını sağlayacak şekilde enerjiyi nasıl yöneteceğiniz hakkında bilgiler sağlayacaktır. 

Kimler Katılabilir?

  • İnsan Kaynakları Departmanı personelleri,
  • Yöneticiler,
  • Kurumsal gelişim hakkında gelişmek isteyen tüm beyaz yakalı personel,
  • Danışmanlık firmalarında asistan olarak çalışan ve kurumsal teşhis faaliyetleri konusunda bilgi ve becerilerini genişletmek isteyen kişiler.
  • Organizasyon geliştirmede yer alan dahili değişim ekibine katılmak isteyenler.
  • Bilgi birikimlerini genişletmek ve ek araç ve yöntemleri öğrenmek isteyen organizasyon geliştirme uygulayıcıları.

Ön Koşullar

Örgütsel davranış ilkeleri ve teorisi hakkında bilgi sahibi olmaya istekli olmak.

Kazanımlar

Bu eğitimi başarıyla tamamladığınız takdirde aşağıdaki becerilere sahip olacaksınız:

  • Genel kurumsal performansı iyileştirmek amacıyla Organizasyonel Gelişim müdahaleleri geliştirebilmek için güçlü ve zayıf yönlerin kapsamlı bir şekilde anlaşılması amacıyla bir kuruluşun nasıl teşhis edileceği
  • Görüşmeleri, gözlemleri, anketleri ve göze çarpmayan önlemleri yapılandırılmış bir şekilde kullanma
  • Paylaşılan değerler, yapılar, strateji, sistemler, tarz, personel ve organizasyon gibi farklı organizasyonel boyutların sistematik değerlendirmelerinin önemini anlama
YAPILAR
SİSTEMLER
PERSONEL
Course details
Süre 8 Saat (1 Tam Gün)
Konu Başlıkları 76

    Bizimle İletişime Geç!